woensdag 14 januari 2015

Hout bewerken met gasbrander

Met een gasbrander en staalborstel zien je nieuwe planken eruit als oud hout. Simpele manier om nieuw steigerhout oud te maken, hout kunstmatig verouderen. Instructiefilmpje kleuren tafels - Duration: 3:03. Kies je eigen mate van veroudering door het nieuwe hout meer of minder te “ verminken”. Er zijn natuurlijk vele manieren om houten producten te versieren maar een van de leukste is misschien wel door het hout te graveren.


Dit kan met de hobby brander van Artemio.

De hobby brander wordt geleverd met een handige houder waar de hete brander op kan rusten en verschillende punten voor verschillende . Ik heb gebruikt gemaakt van een roterende staalborstel voor de boormachine, beitels, haakje om de nerf uit te krassen en een gasbrander. Wij zagen laatst diverse mensen voorbij komen op hobbygroepen die aan de slag waren gegaan met een zogeheten houtbrander. Na wat navraag kwamen wij erachter dat dit een soldeerbout is met verschillende opzetstukjes. Hiermee kan je houten dingen graveren en de mooiste kunstwerkjes maken.


Blijf niet te lang met de vlam op één stuk hout branden, want dan verkleurt en uiteindelijk verbrandt het hout. De juiste afstand van de brander tot het hout is ongeveer centimeter (foto 9). Controleer geregeld hoe ver de .

Houtbrander set deluxe (watt), met opzetstukken voor het schrijven, tekenen en branden van materialen zoals hout , kurk en leer. Zoals houten doosjes bewerken waarin je een cadeautje kan doen en het doosje een persoonlijke touch geven. Of leuke naambordjes kan maken.


Traditioneel werd in Japan het hout aangebrand om bestand te zijn tegen brandoverslag, insecten en schimmels. Voor de vierkante meter die hij nodig heeft leek het Weijnen niet zinvol al te lang te experimenteren. Toen ze met een gasbrander langzaam over de planken liepen, leverde dat een heel acceptabel resultaat op. Ontbrekend: bewerken Pas op!


Indien je met een gasbrander gaat werken bij pur, is het misschien raadzaam om met een satéprikker wat gaatjes te prikken. Blijkbaar hoopt er toch gas op wanneer het redelijk dik opgespoten wordt. Zelf zet ik er ook alleen maar hout mee vast, wat ik daarna afsnijdt. Ik maak er ook geen complete . Hobby gasbrander op gaspatroon.


Met piezo ontsteking en regelbare vlam. Toepassingen: Handig voor al uw fitting , CV en soldeer werk. Ontdooien van kranen en leidingen. Geschikt voor krimp lassen.


Eerst heb ik de schotten gemaakt die de drie buitenwanden gaan vormen. Ik wil een tv meubel (200x40x50) gaan maken uit een nerf houtsoort.

Als je het hout niet afwerkt zou ik grenen gebruiken dit is wat warmer van kleur en heeft een mooiere structuur. Het hout wordt geschroeid met een gasbrander , waarbij moet worden opgelet dat het oppervlak niet te veel verbrandt. Iemand ervaring met het letters branden in hout ? Ik heb zelf een letter W gebrand dmv een spijker met een gasbrander rood te verhitten,en hiermee te schrijven. Richt de stripper of brander niet voortdurend op dezelfde plaats.


Teveel hitte zou niet alleen de verf doen zwellen maar ook het hout kunnen beschadigen. Zodra de verf bruin wordt en blazen vormt, kan u ze verwijderen met een spatel. Elektrische of infraroodbranders zijn meer geschikt voor stedelijke omgevingen. Als je thuis gas hebt, kan je ook kiezen voor een gasbrander.


Zowel de elektrische als gasbrander leveren natuurlijk niet dezelfde sfeer als een houtbrander maar ze zijn wel makkelijker in gebruik. Net als de infraroodbrander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts