vrijdag 16 januari 2015

Geschroot mout

Liever je mout al geschroot ? Prijs per kg euro (starttarief euro). Maximaal te schroten kg. Dit mogen verschillende mouten zijn.


MoutMixer: Bestel je hele moutstort in een keer, precies afgewogen en eventueel geschroot.

Handig als je recept veel soorten mout bevat. Ik heb net (20:57) mijn mout geschroot voor morgen en heb dit in mijn gistingsemmer gedaan. Om bier te kunnen brouwen is het nodig om de gebruikte moutkorrels te breken, een moutkorrel is namelijk vrij hard. Door de korrel te breken . Hoe je het beste je mout kan schroten en het belang van goed geschroot mout. Schroten is het malen of pletten van mout.


Vroeger gebeurde dat op een moutmolen. In deze pakketten zat standaard geschroot mout.

Ondertussen weten we dat dit geschrote mout helemaal niet van hoge kwaliteit kan zijn. Hierdoor is ook het bostelvolume van de grof geschrote mout groter, hetgeen gunstig is voor de snelheid van de filtering omdat het spoelwater. Brouwers noemen dit het schroten van het mout.


Bij sommige winkels voor zelfbrouwartikelen is mout geschroot kant en klaar te koop. De meeste speciale mouten zijn gemaakt van gerst, maar ook mout gemaakt van. Mout die te fijn geschroot is kan leiden tot een afwijkende smaak, slechte . Toch is fijn geschrote mout niet het hoogste rendement. Dit is ook de reden waarom grof geschroot mout zorgt voor een betere filtreerbaarheid.


Zoals je weet moet je je mout schroten (pletten) alvorens het te storten. Links: klam geschroot mout , rechts droog geschroot mout. Aan het begin van de brouwdag wordt de mout geschroot. Bieren en dienen idealiter met de topkwaliteit mouten van Castle Malting te worden.


De mout kan besteld worden in hele granen of reeds geschroot. Let op, je mout wordt snel te fijn dus maal niet te lang! Als er grote hoeveelheden mout geschroot moeten worden, dan kan je de keukenmachine optie . Aroma mout type Amber EBC kg Bij het droogproces is deze mout. Dus Bicuitmout moet worden geschroot worden met mout soorten met een hoge .

In het kort: we gaan uit van mout (graan dat een bewerking heeft ondergaan), hop, water. De graankorrels worden gemalen (= geschroot ) in een moutmolen. Het mout moet zo grof mogelijk geschroot worden, maar mag geen hele korrels meer bevatten aangezien dan de inhoudsstoffen niet vrijgegeven kunnen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts