vrijdag 30 januari 2015

Invoerrechten vanuit vietnam

Je kunt niet zomaar goederen uit een niet-EU-land op de Europese markt brengen. Deze goederen moeten eerst via de douane in het vrije verkeer worden gebracht. Hiervoor moet je aan verschillende.


Gaat u goederen exporteren naar Vietnam ? Hou dan rekening met invoerrechten. Stuur ook de juiste documenten mee.

Goedendag, Ik wil een container handel importeren vanuit Vietnam. Als u goederen koopt van buiten de EU, krijgt u namelijk te maken met bijvoorbeeld invoerrechten (douanerechten). Betaalt u invoerrechten over de prijs van de laptop uit Amerika? Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de invoerrechten van pakken uit Azie ( Vietnam )? Wat komt er belastingtechnisch nog meer bij kijken?


Weet jij wat je mee mag nemen uit en naar Vietnam ? Hieronder vind je invoerrechten en uitvoerrechten voor onder andere alcohol, tabak, geld en geneesmiddelen. U berekent de invoerrechten over de waarde van de goederen die u laat invoeren.

Dat is de prijs van de goederen plus onder andere commissies, de kosten voor het vervoer (inclusief verzekeringskosten) tot tot aan de buitengrens Europese Unie (EU). Bereken vervolgens de btw (omzetbelasting) bij invoer. Transportkosten, invoerrechten , btw, … Dat uw import meer kost dan de factuurwaarde van de goederen had u al begrepen. Maar hoe berekent u alweer het exacte bedrag?


UNIZO Internationaal ontwikkelde een tool waarmee u in een handomdraai het totale kostenplaatje van uw import kent! Voorwaarde is wel dat de goederen van preferentiële oorsprong zijn uit (d.w.z. geheel en al verkregen of voldoende bewerkt zijn in) het overeenkomstland en verzonden worden vanuit dat land. Ook heeft u een preferentieel oorsprongsdocument . Omzetbelasting, douanerechten en inklaringskosten. Importeert of exporteert u goederen naar of vanuit een land buiten de EU? Dan krijgt u te maken met de Douane.


Goederen die u importeert of exporteert, moet u aangeven bij de Douane. U betaalt dan meestal invoerrechten. Daarvoor moet u aangifte doen bij de Douane. Ook beoordeelt de Douane of er nog andere . De Market Access Database (MADB). Invoerrechten en -documenten.


De South-East Asia IPR SME Helpdesk werkt vanuit Ho Chi Minh City in Vietnam , meer bepaald voor de landen Brunei, Cambodja, de Filipijnen, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand en Vietnam. Deze pakketjes zijn omzetbelastingvrij tot euro.

De douane kent deze truck, ga er daarom vanuit dat als je pakketje gepakt wordt je boven de euro bij mag betalen aan de deur. Vanuit de Market Access Database van de Europese Commissie (MADB) kan informatie ingewonnen worden over o. Iran (selecteer “ Tariffs”), maar ook over de. Importeren van goederen uit bijvoorbeeld Vietnam gaat op dus voor Nederlandse bedrijven veel goedkoper worden. Deze tool laat je toe om de extra kosten te berekenen die de Belgische douane aanrekent voor verzendingen buiten de Europese Unie. Voornamelijk wanneer een bestelling wordt geplaatst op een online webshop in China of Amerika, is het niet duidelijk hoeveel inklaringskosten en invoerrechten er . Wellicht dat ik het maar in pakketjes verstuur :).


Houdt er dus rekening mee dat het echt lang kan duren. Landen heffen invoerrechten op goederen om hun eigen productie te beschermen tegen concurrentie van lagelonenlanden of om het gebruik van. Als je pakketjes vanuit Vietnam verstuurt, moet je alles onverpakt mee naar het postkantoor nemen, aangezien het wordt gecontroleerd in verband met.


Sommige raken gewoon zoek en de pakketjes die aankomen, worden onderworpen aan een grondige douaneinspectie en kosten een bedrag aan invoerrechten. En dan het transport een een motor uit Duitsland haal je wel even op in een busje of op een aanhanger maar vanuit Amerika of nog lastiger Japan zit je gelijk met het binnenlands transport en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts