vrijdag 17 april 2015

Ayous thermowood

Voor buitentoepassingen met hout wordt vaak gebruikt gemaakt van hardhout, omdat dit erg duurzaam is. Maar wist je dat thermowood ayous een even goede en zelfs goedkopere optie is? Dankzij een speciale techniek is dit zachthout bestand tegen de weersinvloeden. In dit artikel ontdek je meer over de eigenschappen, . Dankzij deze stoom- of hitte behandeling heeft het hout, net zoals thermowood grenen, eenzelfde duurzaamheid verkregen als tropisch .

Het verhittingsproces geeft een mooie, warme kleur. Gevelbekleding in ayous. Meer info over thermisch behandeld hout. Horizontaal te plaatsen blokprofiel met korte tan in Ayous thermo FSC voor gevelbekleding. Fan van thermowood , maar dan liever zonder de knoesten in het hout, dan kan je niet naast onze thermo ayous gevelbekleding kijken.


Ayous is een houtsoort die in ruime mate beschikbaar is in Afrika, welke wij voornamelijk in VDB Plus kwaliteit importeren. De kleur van het kernhout is witachtig tot crème geel. Aan de lucht blootgesteld kleurt het goudgeel na.

De draad is recht tot kruisdradig. Het hout droogt gemakkelijk met weinig vervorming en scheuren . De structuur van dit hout leent zich perfect voor deze thermische stoombehandeling net zoals thermowood. De levensduur wordt hierbij opgewaardeerd evenwaardig tot de levenduur van tropisch hardhout.


Net zoals anderere tropische . Drie verschillende breedtes en variërende diktes. Thermo Chalet op bestelling. De verschillende diktes geven een 3-d effect en schaduwspel. Moderne en unieke gevel. De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2.


Dit zachthout laat zich heel gemakkelijk verwerken. Zoekt u een bijzonder thermowood product voor gevelbekleding of voor een dichte tuin wand ? Deze zogenaamde blokprofiel planken van ayous hout zijn thermisch gemodificeerd om de levensduur te verlengen. Hallo, Binnenkort zouden wij de zijkant van onze schuur willen afwerken met houten planchetten. In de houthandel zag ik de thermowoord Ayous planchetten.


Die ik erg mooi von mooier dan red cedar en ook betaalbaar waren.

Kan ik ergens eens een gevel bezichtigen? Heeft iemand hier ervaring mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts