dinsdag 14 april 2015

Duurzaam geproduceerd hout

Dit betekent, dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Dit houdt in dat de rechten van de betrokken . Duurzaamheid kent ook een sociale dimensie. In deze brochure wordt uiteengezet wat duurzaam geproduceerd hout is en wat het belang is van duurzaam bosbeheer.


Vervolgens komt de STABU Aanvullende Administratieve. Ook wordt aandacht besteed aan nieuwe wet- en regelgeving.

De overheid wil met haar duurzaam inkoopbeleid de markt verduurzamen. Voor de grondstof hout is betrekkelijk eenvoudig invulling te geven aan deze ontwikkelingen door bij aanbestedingen te kiezen voor hout. Om ervoor te zorgen dat in projecten aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout wordt toegepast, is het belangrijk eisen t. Bij veel organisaties wordt gewerkt met een Programma van Eisen (PvE) dat als basisdocument dient.


Hout als milieuvriendelijk materiaal. Hout is een hernieuwbare grondstof. Tijdens zijn leven neemt een boom CO2op. Wanneer hij gekapt wordt, komt er plaats vrij voor een nieuwe boom.

Een boom in onze klimaatgordel neemt jaarlijks ongeveer kg COop. Het aanbod van duurzaam geproduceerd hout groeit. Het aandeel duurzaam geproduceerd hout dat door de leden van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH), de belangrijkste brancheorganisatie op het . Toetsingscommissie Inkoop Hout toetst of de certificeringssystemen voor duurzaam bosbeheer aan alle . Jan Oldenburger, Casper de Groot, Annemieke Winterink en Mark van Benthem . Dit rapport presenteert de resultaten van de vijfde marktmeting naar het aandeel aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout en papier en karton op de Nederlandse markt.


Het rapport biedt een goed overzicht van de ontwikkeling . Zowel het Rijk als de provincies, waterschappen en gemeenten hebben afgesproken om al hun benodigde hout, houtproducten en papier duurzaam in te kopen. Zo geeft de overheid het goede voorbeeld voor de particuliere markt. Voor de Rijksoverheid geldt de doelstelling van 1 duurzaam geproduceerd hout en . Sinds de jaren van de vorige eeuw is door velen hard gewerkt om het marktaandeel aantoonbaar duurzaam (dus FSC- of PEFC-gecertificeerd) hout op de Nederlandse markt te vergroten. En niet zonder resultaat. Spring naar Certificaat duurzaam geproduceerd hout - Een certificaat voor duurzaam geproduceerd hout geeft de verzekering dat het betreffende hout afkomstig is uit een bos dat gecertificeerd is voor duurzaam bosbeheer.


Elke deelnemer in de handelsketen van de bron, het bos, tot de eindgebruiker dient er voor te . Vos (GroenLinks) tot wijziging van de Wet milieubeheer ( duurzaam geproduceerd hout ) (282) en strekt tot aanpassing van de in het oorspronkelijke wetsvoorstel genoemde data aan de omstandigheid dat de behandeling ervan langer heeft geduurd dan voorzien. Nederland vanzelfsprekend te maken en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gehele houtketen verder te versterken. Alle partijen zijn het erover eens dat duurzaam bosbeheer cruciaal is voor .

Een mooie Nationale prestatie waaraan de . De leden van de NEPROM hebben zich gecommitteerd aan het toepassen van duurzaam geproduceerd hout bij minimaal van al hun nieuwbouwprojecten in de komende vijf jaar. Deze toezegging van alle .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts