vrijdag 17 april 2015

Hoe snel groeit bamboe fargesia

Op een goede standplaats groeit iedere bamboe door het maken van nieuwe scheuten, die ieder jaar een beetje hoger zijn dan de plant zelf, dit gaat net zo . Een vraag die vaak binnenkomt is hoe snel dat ielige plantje iets wordt van aanzien. Of het daarbij nu gaat om eenvoudige interesse of . Deze bamboe verdraagt goed zon en schaduw en groeit snel uit tot een bredere. Is bamboe voldoende winterhard ? Fargesia behoren goed tot zeer goed winterhard.

Groeisnelheid Geeft aan hoeveel centimeter je plant of boom per jaar groeit. Maximale hoogte Deze hoogte geeft aan hoe hoog de plant of boom maximaal wordt. Het voordeel van snelgroeiende bamboe is dat de plant in een rap tempo op hoogte is. Ze groeien hoog op en kunnen o. Laat de pol vooral niet uitdrogen, maar zet de gesplitste stukken van de bamboe zo snel mogelijk weer in de grond. Ook in het Nederlandse klimaat is de bamboe een sterke en stevige plant, die snel groeit.


Groeit bamboe echt meter per dag? Een altijd groene haag van bamboe zorgt snel voor privacy en beschutting.

De meeste soorten stammen af van moederplanten in China en de noordelijke streken van de Himalaya. Ik denk ook zo, benieuwd hoe snel ze gaan groeien mijn fargesia robustas. Nederland ongeveer vier tot zes weken, maar kan enorm snel gaan in een . Hiervoor moeten we eerst begrijpen hoe bamboe groeit.


Zeer sterke en wintergroen bijvende polvormende bamboe (wandelt dus niet door de tuin !!) Fargsia. Bamboesoorten groeien vaak heel snel. Ook bamboe in pot moet tijdens de winter wa- ter krijgen. In de coverstory van Know How stond het al: bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld.


Hoe plant ik een bamboe ? Gemiddeld groeit een bamboeplant met enkele . Dat kan zelfs tot problemen leiden, sommige soorten groeien zo snel en ongebreideld dat uw tuin eronder lijdt. In het voorjaar wordt daarom met een snelwerkende stikstofrijke meststof,. Het zijn de meest gebruikte bamboes in onze tuinen, die het zeer goed doen op schaduwrijke plaatsen. De snelst groeiende plant ter wereld is een bepaalde bamboesoort waarvan reeds groeisnelheden van een meter per .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts