maandag 27 april 2015

Houthok maken met dakpannen

In de tuin hebben we een afdakje gemaakt voor haardhout. Met wat tuinhout en een paar oude dakpannen kan je al snel iets maken wat goed werkt! Wij hebben ervoor gekozen om het afdakje tegen een bestaande schutting aan te maken. Dat scheelt natuurlijk veel en je hebt ook meteen een achterwand onder je afdak.


De maat van de dakpannen is voor een deel bepalend voor de breedte en diepte van het hokje. Tip: zoek eerst twaalf mooie pannen bij elkaar en meet ze op.

Aan de hand daarvan kunt u het hokje eventueel een paar centimeter breder of dieper maken dan in onze werkbeschrijving. Diverse voorbeelden van haardhoutopslagen met dakpannen. Een afvalcontainer opslag kun je maken van deel, zie tekening.


Samen met Bert een afdak maken voor ons brandhout. Er zijn heel wat mogelijkheden om zelf een houtopslag te maken. Aan de bovenkant kunt u kiezen tussen dakpannen of golfplaten.


Onderstaande stappenplan gaat in op het zelf maken van een haardhout berging of houten afdakje naast een muur of wand. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een . Maak eenvoudig een goed houthok Als echte hout klusser moet je natuurlijk je eigen houthok maken.

Een houtopslag maken is ook een uitkomst voor het drogen van haardhout. Als je dakpannen niet ziet zitten kun je bijvoorbeeld bitumen of golfplaat gebruiken. Ik heb hier niet echt ervaring mee. Vandaar de volgende vragen: - Ik dacht er aan om hardhouten palen te gebruiken als staanders. Met daarop een aflopend dakje met dakpannen.


In dit stappenplan leest u hoe u zelf een houten afdakje maakt aan een muur of wand. U kunt ook een houten dakje van rabat of brede schuttingplanken maken. We willen graag een schuurtje naast ons huis.


De andere helft voor opslag tuingereedschap, tuinset, kussens. Klein speelgoed kinderen. Op de kopse kant een halve meter houthok. Puntdak en met dakpannen (hebben we zelf nog deels).


Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze timmermannen u aan kosten berekenen. Een groot deel van onze houthokken. Te koop aangeboden: houthok hoogte: - voorkant: 1. M alle dakpannen zijn nog aanwezig. Het hout op de foto hoort er niet bij,.


Houthok op maat gemaakt met achterwand. Afmetingen houthok , lengte 300cm hoogte 180cm diepte 60cm houthok kunnen wij eventueel voor.

Houtsoort : douglas dakbeddeking: dakpannen oranje koramic. Leverbaar uit de volgendehoutsoorten, douglas . Wie een open haard heeft, heeft ook een voorraad houtblokken nodig. Het haardhout moet droog zijn voor gebruik en de beste manier om te drogen is door de wind in de open lucht. Om het hout te beschermen tegen alle nattigheid is het slim om een afdak te maken voor de opslag van je haardhout.


Wil je zelf een houthok maken en heb je een bouwtekening van een houthok nodig? Gedetailleerde omschrijving: Ivm tijdgebrek wil ik informeren wat het gaat kosten om een houthok te bouwen. Hiermee bedoel ik om openhaard hout op te slaan.


Het moet een houthok van Lariks hout met pannen worden. De dakpannen zijn 37cm en de diepte moet drie . Vorig jaar februari nog een houthok gebouw van bij 4. Oude pannen erop, geen dakbeschot, je kijkt van de onderkant zo tegen de pannen aan. Windverbanden komen onder de gordingen, maken ook een hoek van 45° tussen onderste gording en nokbalk, en dienen om het dakvlak bestand te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts