maandag 13 juli 2015

Bouwen met hout

Bijna van de nieuwbouwwoningen in ons land wordt vandaag opgetrokken in hout. Bouwen met hout kan op heel wat verschillende manieren. Deskundig bouwen met hout voor degelijke, duurzame resultaten.


SHR is toonaangevend in testen, adviseren en kennisdelen m. Jeroen kocht een kavel en liet zelf een huis bouwen van hout.

De bouw verliep goed en snel. Met de flexibele bouwpakketten van Huisje van Hout kunt u nu zelf eenvoudig een houten huis bouwen. Er valt veel te vertellen over het bouwen met hout. Hout is een prachtig natuurproduct.


Mits goed verwerkt uiteraard. Het werken met toleranties, de invloed van seizoenen, krimp en uitzetting, het zijn allemaal aspecten waar je rekening dient te houden als je met hout gaat werken. Wat zijn de voordelen van bouwen met hout ?

We sommen ze voor je op. Zijn houten woningen goedkoper om te bouwen in vergelijking met huizen van ander materiaal? Houten woningen zijn meestal goedkoper dan vergelijkbare stenen of betonnen huizen. Twee van dit soort systemen zijn recent voor het eerst toegepast in Nederland. De blokken worden gevuld met isolatie en kunnen op diverse manieren worden afgewerkt.


Het in houtbouw gespecialiseerde . Bij bouwen met hout wordt wel eens gedacht dat het minder brandveilig is. Maar de brandkans is bij houtskeletbouw niet groter dan in een stenen huis, dankzij de toepassing van hout in combinatie met onbrandbare gipsplaten en minerale isolatie. De schade in geval van brand is dankzij deze gelaagde opbouw zelfs . Waarom is bouwen met hout ecologisch bouwen ? Woodville Design Ecologisch Bouwen Met Duurzame Materialen. Een bos kan je weer aanplanten of op een natuurlijke manier verjongen. Hout heeft bovendien een geringe milieubelasting zowel tijdens de . Perfect geïsoleer natuurlijke materialen, ecologisch en bij voorkeur damp-open.


Bovendien regelt hout op een volkomen natuurlijke manier de vochtigheidsgraad in huis.

Hout biedt tevens akoestische kwaliteiten, storende geluiden . Meer en meer kandidaat-bouwers zijn geïnteresseerd in houtbouw. Technisch gezien verschilt deze bouwstijl van een traditioneel gebouwd huis doordat de constructie (muren en binnenwanden) van hout is gemaakt. Een veranda geeft het vakantiegevoel in uw eigen achtertuin.


Wilt u zelf een houten veranda terras maken of een kant en klare veranda overkapping inelkaar timmeren? U kunt uiteraard al uw verandahout en bevestigingsmaterialen . Als natuurlijk materiaal is hout niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Hout werd van oudsher gebruikt om te bouwen. In de loop der eeuwen werd het echter steeds meer verdrongen door o. Maar door de oliecrisis en een groeiend ecologisch bewustzijn aan . Begin november hield Architectenweb een netwerkevent rond gestapeld bouwen in hout.


Welke uitdagingen komen de architecten en adviseurs bij het ontwerp van deze gebouwen tegen? Bij houtbouw zijn alle dragende elementen van een bouwconstructie in hout. Hout voelt ook warmer aan: in vergelijking met een traditionele woning voelt de binnentemperatuur gemiddeld twee graden warmer aan.


Meer over Energieprestaties en Energiezuinig bouwen met hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts