woensdag 22 juli 2015

Reuzenlevensboom

In Europa is de soort geïntroduceerd als sierboom in tuinen en parken. Smal opgaande en dicht vertakte boom die later kegelvormig wordt met vertakking tot aan de grond. Hoogte tot m, breedte circa - m. De geslachtsnaam Thuja is afgeleid van het Griekse woord thuon dat “offerande” betekent, dit omdat het hars als wierook werd gebruikt in Oosterse offers. De soortnaam plicata betekent “gevouwen of geplooid”.


Thuja plicata) in verschillende landen zijn op deze site geregistreerd.

De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Ook voor en heg te gebruiken. Geschikt voor een koele, . Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.


Het is een snelle groeier, laat zich goed snoeien en is erg geschikt voor hoge dichte hagen. Om een mooie haag te creëren is ook een goede verzorging noodzakelijk. De bladeren zijn glanzendgroen.

Het snoeien van deze groenblijvende conifeer kunt u het best doen aan het begin van de herfst. Hierbij is het belangrijk dat u niet terugsnoeit tot op het oude hout, want daardoor raakt de reuzenlevensboom beschadigd. Het geschikste weertype is . UNIEKE DEAL: REUZENLEVENSBOMEN (met kluit) OP PALLET, MAAT 100- 125cm, à €PER PLANT! De glanzende bladeren zijn groen tot donkergroen en . Wat op het eerste gezicht meer bomen lijken te zijn, blijkt in werkelijkheid maar één enkele boom. Dat is goed te zien voor wie onder de boom gaat staan.


Er is een veelheid aan stammen te zien, maar in feite gaat het om uitlopers . Don Diagnostische kenmerken: Zijdelingse bladen ongev. De reuzenlevensboom heeft een vrij horizontale vertakking. Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar. Deze mooie donkergroene Thuja met glanzend loof is uitermate geschikt voor hagen maar kan ook als solitair worden geplant.


Reuzen Levensboom Atrovirens. Als haagplant kan hij op elk gewenste hoogte en breedte gesnoeid worden en als solitair kan hij na jaar wel een hoogte bereiken van circa 6m, de groeiwijze . Deze thuja kan op voedsel arme grond groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts