dinsdag 28 juli 2015

Merbau kleur

Ook komen soms zwartachtige zones in het hout voor. Bestel 6MERBAU KOOPMANS BEITS uit de serie KOOPMANS TRANSPARANT WAAIER in jouw favoriete laktype. Het hout is sterk en duurzaam en . Merbau versgezaagd heeft een geel tot oranjebruine kleur.


Deze kleur eenvoudig bestellen en snel geleverd.

Het spint is duidelijk waarneembaar en onderscheidend van het kernhout, het is namelijk licht van kleur. Merbau is vooral te herkennen aan de zwavelgele strepen die zich in het hout . Merbau (Intsia spp.) is de verzamelnaam voor het hout van twee botanische soorten uit Zuidoost-Azië: Intsia bijuga en Intsia palembanica. Het kernhout is geel-, oranje-, rood- of grijsbruin met veel variatie en meestal een fraaie glans.


Blootgesteld aan de lucht verdonkert het. Merbau is een duurzame hardhoutsoort en komt voornamelijk voor in Zuidoost Azië. Merbau wordt ook wel Melila, Vesi, Ipil, Inzia genoemd.


Het komt voornamelijk uit Zuidoost-Azië en de eilanden van de Zuidwest-Pacific, aangeplant in Madagascar.

Ook wel eens bruin tot donkerroodbruin van kleur. Van nature is merbau roodbruin van kleur en kan donkerder worden door zonlicht. Die kleur verschillen is kenmerkend voor deze houtsoort.


Het verschilt duidelijk met het geelwitte spinthout. Wanneer het hout aan het daglicht wordt blootgestel verdwijnen de grote . Tussen het spinthout van Merbau en het kernhout zitten verschillen. Lichte kleuren worden donkerder, donkere gedeelten worden daarentegen meestal lichter van kleur. Merbau heeft een gelijkmatige structuur en vertoont geen bepaalde tekening.


Soms voelt het hout enigszins vettig aan. Op het oppervlak zijn soms fijne, zwavelgele streepjes zichtbaar die door inhoudsstoffen worden . Merbau is afkomstig uit Azië en heeft een donkere kleur (donkerrood – donkerbruin). Eik is een inheemse houtsoort die lichter is (geelachtig tot lichtbruin).


Ook dit soort hout is zachter dan afzelia. Wat de kleur betreft, is merbau rozebruin tot roodbruin. Op het vlak van duurzaamheid plaatst men merbau onder . De kleur wordt donkerder bij blootstelling aan het licht.


Zeer duurzaam tot duurzaam.

Plaatselijk kan het hout donkerder gekleurd zijn. Het herkomstgebied is Zuid-Oost Azië. Merbau staat bekend om zijn hoge volumieke massa en duurzaamheid. Kleur Merbau of Intsia bijuga.


Merbau kan plaatselijk donkerder gekleurd zijn, maar onder invloed van licht vervagen deze verschillen en zou de kleur egaler moeten worden. Het kernhout kan geel-, oranje-, rood- of grijsbruin zijn met daarin verschillende kleurvariaties. Wanneer Merbau aan de lucht blootgesteld wordt, verdonkert het opmerkelijk na. Merbau (duurzaamheidsklasse 2) Deze hardhoutsoort kan qua kleur variëren van geel tot donkerbruin.


Daarom is het vaak nodig om het hout te ontvetten met bijvoorbeeld thinner. Wanneer merbau nat wordt of in aanraking komt met wateroplosbare verf, kan het hout gaan “bloeden”. Eligna laminaat van het merk Quick Step.


Bezoek onze website voor meer informatie. Lijn, Tuinhuis en Gevel. Onder invloed van het licht vervagen de verschillen en wordt de kleur gelijkmatiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts