dinsdag 27 september 2016

Balk bevestigen met keilbouten

Tips om een keilbout te bevestigen. Er is een enorm variërend aanbod aan bevestigingen zoals pluggen en keilbouten. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om een keuze te maken.


Het is echter wel van belang om de juiste plug of keilbout kiezen voor het juiste type muur. De keilbout is vooral geschikt voor de zwaardere .

In het algemeen geldt: hoe langer de plug en de schroef, des te steviger zal de bevestiging zijn, en hoe brosser de wan hoe dikker de plug moet zijn. Maar de dikte en lengte van de schroef zijn misschien nog belangrijker: die moeten precies zijn aangepast aan het formaat van de plug. Als ze niet op de verpakking zijn . Keilbouten zal waarschijnlijk het meest stevig zijn. Ik ben me aan het orienteren om een veranda achter het huis te bouwen.


Ik zit alleen even met een dilemma: ik moet aan muren een balk monteren waar het. Houten paal bevestigen aan bakstenen muur, welke.

In deze video van Praxis vertellen wij je welke plug je gebruikt voor welke klus. Inhoud verpakking: stuk. Stalen bout, voorzien van metrische draa met conische kop, zeskante moer en sluitring. Huls van staal, verzinkt. Is er enkel een stenen muur ter beschikking, dan kan je ook overwegen om eerst een houten dwarsbalk aan de muur te bevestigen.


Hiervoor moet je wel gebruk maken van flink balkpluggen of keilbouten , zodat je zeker weet dat de balk letterlijk muurvast zit. Vervolgens ga je met raveeldragers verder om . Mijn intensie is om het diepte verschil op te vangen va een alumnium profiel. Hoe kan ik dit het beste op het hou bevestigen zodat . Vaak staat dit ook op de originele verpakking vermeld.


Duw de keilbout in het gat. Boor slechts een paar mm. Draai met een steeksleutel de bout aan.


Moet u zware voorwerpen bevestigen ? Dan gebruik u de verzinkte GAMMA- keilbout Mmet maten 100x60mm, verpakt per stuks. Een keilbout is extra stevig en daardoor geschikt om voorwerpen met een hoge belasting aan een muur te bevestigen.

Dankzij de verzinking kan de keilbout tegen een stootje en zal de bout . Om schroeven te bevestigen in een muur of wan heb je pluggen nodig. Het type wand bepaalt welke plug je nodig hebt. KARWEI zet op een rij welke plug je waarvoor moet gebruiken.


Deze stenen zijn bijzonder geschikt voor de bevestiging met pluggen, omdat deze geen. De montageduur bedraagt ca. Balken op uw gewenste lengte, waarvan bredere balk als kopbalk met . Ik wil de balken van muur tot muur bevestigen T. Stevige hoekankers gebruiken en desnoods met keilbouten vastzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts