donderdag 29 september 2016

Vliesdoek voor planten

Vliesdoek als winterbescherming en als plantenbescherming. Je kunt het wintervlies dus ook gebruiken om de iets vorstgevoeligere planten (palmen, vijgen, olijven, bananen,) mee in te wikkelen. Het vliesdoek wordt op rol geleverd en is scherp geprijsd. Meestal wordt vliesdoek gebruikt voor olijf- en palmbomen.


De toepassing is vrij eenvoudig. L x B)Oppervlakte: 1m²Materiaal: polyethyleenKleur.

Nu bestel woensdag in huis. Ik gebruik het heel vaak, en op verschillende manieren. In dit artikel leg ik uit wat de voordelen zijn van vliesdoek. Planten beschermen tegen vorst. Het wordt kouder en niet alle planten kunnen daar goed tegen.


Bescherm je planten in de winter met noppenfolie, vliesdoek of afdekhoezen. Lengte 500cm, hoogte 150cm. U knipt eenvoudig met schaar de benodigde lengte af. Te gebruiken als bescherming tegen.

Heb je mediterrane of tropische klimmers of niet winterharde boompjes in de volle grond staan, zoals olijf en laurier, bescherm deze dan met vliesdoek of met een speciale plantenbeschermhoes. Bind het vliesdoek met wat touw vast . Door het aanbrengen van een vliesdoek zal de ver. Bij planten die gevoelig zijn voor rotten kunt u dit beter niet doen of regelmatig even controleren of de stro of bladeren niet te nat zijn geworden. Sla wat bamboe stokken of in het geval van grote bomen wat stevigere piketten rondom de plant of boom. Wikkel om de palen wat jutte, vliesdoek of rieten matten . Je kan de plant volledig verpakken in licht- en luchtdoorlatend materiaal zoals vliesdoek of jute.


Het is belangrijk dat de plant omringd is met een materiaal dat licht doorlaat zodat hij niet afsterft. Er moet ook luchtcirculatie mogelijk zijn om te vermijden dat je plant verrot. Gebruik dus zeker geen plastiekvel, . De harde neerslag wordt verzacht, maar het vocht komt wel binnen en bij goede sluiting van de zijkanten is er goede insecten- en vogelwering. Verder kan het vlies worden gebruikt om planten in te pakken tegen strenge vorst(wind).


Vaak is het aan te bevelen om eerst een hutje van bamboe om de plant heen te zetten. Speciaal buisvormig vliesdoek om tomatenplanten te beschermen tegen lichte vorst, hagel en regen. Afknipbaar op gewenste lengte.


Voor planten (terrasplanten en kuipplanten) die even extra beschutting nodig hebben tegen vrieskou, zijn er zgn. De kweektunnel met vliesdoek is ideaal voor het kweken van jonge planten , kruiden of groente, want het bevordert de groei van uw planten door het uitstekende, natuurlijke micro klimaat! Dit onstaat door de warmteisolerende eigenschappen van de kweektunnel met vliesdoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts