dinsdag 20 september 2016

Stalen balk inmetselen

Inhijsen stalen draagbalk bij verbouwing achterzijde van de woninh. We wilen dus een stalen h bint plaatsen om dit op te vangen. Nu is het zo dat we door de plaatsing van de keuken eigenlijk geen plek hebben om een steunbeer te laten staan.


We zoeken dus een oplossing om die muur glad te houden. Dus nu de vraag : kan ik de stalen balk ook 5cm op de buitenmuur .

Stalen balk ondersabelen over de hele lengte ? Krimpvrije mortel Bouwwereld. Bij het aanbrengen van een stalen ligger wordt de ruimte tussen het metselwerk en stalen balk ondersabeld met houten balkjes en wiggen. De balklaag steunt niet op de stalen ligger.


Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld. Dacht dat dit geen groot probleem zou vormen maar na vele posts gelezen te hebben stel ik me toch vragen. Hoe reken je zelf een stalen ligger uit?

Die spanning mag nooit groter zijn… Hoeveel buigt een stalen ligger door? Een stalen ligger kan een bepaalde mate van doorbuiging opnemen. Het wordt bepaald door de elasticiteit en het traagheid… Belasting op een ligger naar . Als je een deur in de opening wil plaatsen moet de breedte van het gat een beetje breder zijn dan de breedte van een standaard kozijn. De hoogte is gelijk aan de hoogte van de deur plus dikte kozijn plus de dikte van de dorpel.


Plaats je geen deur dan ben je vrij om breedte en hoogte te kiezen. In het algemeen moeten vloerbalken ondersteund worden als ze een lengte van meer dan meter overspannen. Bij verdiepingvloeren zorgen de kamermuren daarvoor. Je kunt deze dus alleen afbreken als je er iets voor in de plaats zet: een houten of, bij grotere overspanning, een stalen balk (H-profiel).


Of het nu gaat om het plaatsen van een nieuwe overkapping, het leggen van een nieuwe vloer of het creëren van een opening in een bestaande muur, het inmetselen van de (steun) balk waarop de verdere constructie komt is een goede methode om de balk te bevestigen. Hiervoor dient echter een gat in . Voor mijn vraag nog even op het oude forum gekeken, maar zou gauw het antwoord niet kunnen vinden: Hoe ver moeten vloerbalken in een muur. Type klus: Gevels en muren overige.


Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Gedetailleerde omschrijving: Doorbreken van een dragende muur tussen keuken en woonkamer en het plaatsten van een stalen ligger van ca.

Het afwerken zal zelf gebeuren. Constructie tekening aanwezig. De draagbalk inmetselen. Deze website is op zondag gesloten. Wij zien u graag morgen terug! Lateien en H- balken zijn zwaar.


Zorg dat er iemand in de buurt is die je kan helpen om de latei op zijn plaats te tillen. Begin met het weghalen van eventueel tegel- en timmerwerk en lambriseringen. Haal ook deuren, plinten en deurlijsten weg.


Gebruik een leidingzoeker om de kabels en leidingen op te sporen en schakel . Balkdragers worden gebruikt als hulpmiddel voor houtverbindingen en zijn geschikt voor montage aan beton, kalkzandsteen, vloeren, ravelingen en hout in platte of hellende daken. Ze zijn geproduceerd uit één geheel thermisch verzonken staal zonder lasverbindingen. Vanwege de vlakke bovenlip leent het . De schuifpui heeft soms een stalen balk nodig als er nu een complete muur zit. De stalen opvangconstructie is best kostbaar en ook moet je er een vergunning voor aanvragen officieel.


Wij weten dat niet iedereen dit doet maar het is wel verplicht. Het voordeel bij het plaatsen van die schuifpui in volledig metselwerk is dat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts