maandag 12 september 2016

Verdeling beroepsbevolking indonesie

De kaart die hier wordt weergegeven, laat zien hoe Beroepsbevolking per land varieert. De kleurtint van het land komt overeen met de grootte van de indicator. Hoe donkerder de kleurtint, hoe hoger de waarde.


Het land bestaat uit een archipel van 14. Percentage ( ), Geldwaarde (€ x 000). Bnp per hoofd in vergelijking met dat in andere landen.

Brp per hoofd (bnp per hoofd van de inwoners van een bepaalde regio). Verdeling van de beroepsbevolking , hoe welvarender een lan hoe minder mensen er op het platteland . De verdeling van de beroepsbevolking en de verschuiving daarin t. Een groot probleem vormt de onevenwichtige verdeling van de bevolking over de eilanden. Geef bij elk eiland aan hoe het verschil ontstaat.


Noteer de deelgebieden Papua en Bali op je antwoordblad. Schrijf achter elk deelgebied welke economische sector daar een veel. Dat deel van de bevolking dat werkt, of ingeschreven staat voor werk.


Het verschil tussen het bedrag van water door een land verdiend wordt en het bedrag dat het land moet.

We kennen een verdeling van de wereld in centrumlanden (1e wereld) en periferielanden (3e wereld). Rijkeland werken minder mensen in de landbouw, meer in formele dienstsector. Voor verschillende steden op Java, het sterkst geürbaniseerde. Regionale verschillen t. Indonesië VS Nederland Analfabetisme . Het brp (bruto regionaal product) per hoofd.


De import en export, ontwikkelingslanden exporteren meestal veel . Enkele belangrijke bronnen zijn het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het International Trade Centre (ITC) en het CIA World Factbook. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. De samenstelling van de import en de export.


De helft van de bevolking werkt nog in de landbouw (slechts van het bnp) De industrie ontwikkeld zich. Op Java bereikt de bevolking op het . Deze groep kan onderverdeeld worden in vier grote hoofdactiviteiten: productie, exploitatie van mijnen en steengroeves, bouw en. Als een les wegens ziekte uitvalt dan kan je zelfstandig door werken. Zorg voor een groot schrift.


De beroepsbevolking werkt in drie sectoren: primair, secundair en tertiair. Ten eerste de geografisch ongelijke verdeling van de bevolking en van het productie- consumptiepatroon, waarbij grote economische (en in het verlengde daarvan ook politieke) belangentegenstellingen zijn gegroeid tussen enerzijds het overbevolkte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts