woensdag 21 september 2016

Kwaliteit multiplex

Naast alle bovengenoemde gebreken kan in het algemeen worden gesteld dat in deze fineerkwaliteit grotere gebreken zijn toegestaan en mogen ze tevens in grotere aantallen voorkomen. Het kan voorkomen dat C- kwaliteit in ongeschuurde uitvoering wordt geleverd. In principe is C- kwaliteit geschikt voor toepassing in . Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en toepassingsmogelijkheden.


Bij het kiezen van de geschikte multiplex moet rekening worden gehouden met onder andere verlijmingsklasse, gebruiksklasse en kwaliteit van het dekfineer.

De uiteindelijke kwaliteit van multiplex plaatmateriaal is het resultaat van de kwaliteit van de gebruikte dekfineren, de kwaliteit van de kern, de kwaliteit van de lijmverbindingen en uiteraard de toegepaste houtsoort. Platen worden vervaardigd voor een specifieke toepassing. Hierbij zijn de kwaliteitseisen . Soms spreekt men van multiplex uit Maleisië, China, Rusland. Ik heb al verschillen gemerkt bij verlijming van multiplex gekocht bij de vakhandel (lagen die vlot los te trekken zijn). Multiplex bestaat uit meerdere houtfineerlagen, die met een constructielijm op elkaar verlijmd zijn.


Hierdoor ontstaat een stevige houten plaat. Multiplex platen voor binnen worden gemaakt van houtsoorten als populieren, berken, hardhout, beuken en radiata .

De voorzijde van de plaat heeft een dekfineerlaag met een BB- kwaliteit en de achterzijde is van CC- kwaliteit. Ook zijn de hardhouten platen exterieur verlijm wat betekent dat ze geschikt zijn voor . Bestel multiplex gemakkelijk en snel online bij deHoutgroothandel. Multiplex is in verschillende soorten en afmetingen verkrijgbaar bij PontMeyer. De kopse kanten worden dan vaak in het zicht gelaten vanwege de fraaie opbouw. Dat kan alleen op basis van kwalitatief hoogstaande stammen met een voldoende grote diameter.


Verlijming met het oog op toepassing. Die verlijming gebeurt met een rotatie van 90° wat de platen een grote dimensionale stabiliteit oplevert. De hogere kwaliteiten : meubelindustrie, speelgoe en luxe verpakkingen. Kwaliteit B Ongepropt, twee zijden geschuurd.


Bent u op zoek naar multiplex voor buiten? Verdouw heeft een ruim aanbod aan exterieur plaatmateriaal. Wij zijn het juiste adres voor u! De mechanische eigenschappen qua schroefvasthei oppervlaktehardhei E-modulus en buigsterkte bereiken ongeëvenaarde waarden.


Afhankelijk van de door u gewenste kwaliteit en functionaliteit, kiest u voor een hardhouten fineer toplaag, of berken fineer, drie kruislingsverlijmde fineer lagen of een . Jan Smulders Triplex heeft duurzame multiplex - en triplexplaten van hoge kwaliteit. Ze komen altijd van zorgvuldig door ons geselecteerde fabrikanten.

Geschikt voor Blank lakwerk. Berken multiplex gebruikt u o. Mits op kleur en structuur uitgezocht is één voeg toegestaan, kleine noestjes, kopscheurtjes, alsmede enige miskleur is toegestaan. Watervast exterieur verlijmd WBP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts