woensdag 28 september 2016

Teak lakken boot

Lakwerk op massief teakhout van gevelbetimmeringen, kozijnen, voordeuren of plezierjachten leidt nogal eens tot teleurstellingen. Teak , en ook iroko, zijn houtsoorten die vettige inhoudstoffen en zuren (waaronder kiezelzuur) bevatten. Dat kan na het lakken problemen veroorzaken, zoals trage droging, verkleuring,. Teak wordt vaak niet behandel maar is zeker ook te oliën, zo vergrijst het minder snel. Niet voor het mooi, want het vergrijst.


Wanneer de boot in de olie zit: beter ook weer oliën.

Wel omdat het niet rot en omdat het stroef blijft, ook al is het nat. Komt nog bij dat de materiaaleigenschappen van . Op de foto`s zijn wij een teakhouten boot aan het schilderen. De verweerde plekken zijn voorgeschuurd en behandeld met componenten grond lak. Teak is van nature vettig en dat zorgt er niet alleen voor dat het hout onbehandeld niet zal rotten maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat lakken van teak een grote opgave is omdat de lak.


En weet u dat blote voeten op nat teak ( ook) een uitstekende grip hebben waar geen bootschoen tegenop kan? Beste mensen, ik zit met een vraag. Nu valt mij op dat telkens als ik blanke vernis op de blanke teak delen smeer dat het dan stukken donkerder wordt. Ik heb nu de mast gedaan deze was fabriek af al .

Bootlak en jachtlak voor uw schip nodig? Wij leveren alle merken voor de scherpste prijzen. Bestel nu gemakkelijk en snel online bij Bootverfshop. Epifanes Mahoniebeits nu zeer voordelig bij de Bootverfshop.


Ik heb de railing in delen gedemonteerd en ben nu bezig om deze kaal te halen. Ik heb mijn teakhouten mastje en naamborden behandeld met LeTonkinois. Een product op basis van lijnolie. Daarom zeer geschikt voor teak en ander vet hout. Bij wijze van test heb ik afgelopen winter alles op de boot laten zitten.


Klassiek gestookt, met een mooie 'bolle' glans, en makkelijk te verwerken. Geen enkel groot merk als International heeft zo'n ruim assortiment aan blanke bootlak. Harde zijdeglans (Goldspar satin) of klassieke tung-olie gebaseerde jachtlak (Schooner), 2-component polyurethaan (Perfection Finish) of een makkelijk te verwerken olievernis (Woodskin), aan u de keuze. Het zit er nu dus twee . Licht inkleuren teak kleur.


Boot verven Lakken en verven geven uw boot niet alleen een mooie afwerking, ze bieden ook de. De zon vreet jaarlijks een laklaag weg. Bijhouden van de laagdikte is het devies. Grondlagen en primers 1. Heldere lakken voor hout 1.

Antifouling- systemen 2. Kleurtinten voor VC-antifouling 3. Gereedschappen en machines 4. Voorbeelden van oliesoorten zijn: Lijnzaadolie, kokosolie, teakolie , hardwax en meubelolie. Er zijn veel soorten olies. Lakken van teakhout is lastig en iedere booteigenaar tobt daar mee. Dat komt onder meer doordat teakhout van zichzelf vettig is. Blanke lak verdwijnt onder invloed van ultraviolet zonlicht.


Bij die delen die naar de zon gericht zijn (potdeksel, dek) wel lagen per zomer. Ook heeft de lak onder invloed van de hete zon de neiging tot verouderen. Daarom is het aan te raden, iedere keer als je terugkomt op je ligplaats de boot andersom af te meren, dat . Zo kunt u kiezen tussen een 1- componenten bootlak of een 2-componenten bootlak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts