woensdag 14 september 2016

Net over vijver spannen

U kunt het vijvernet op eenvoudige wijze over uw vijver spannen. Hierbij hebt u keuze uit diverse afmetingen en afwerkingen. Zo hebt u bij ons onder andere keuze uit vijvernetten met en zonder randlijn.


De door u benodigde afmeting is op aanvraag verkrijgbaar in diverse maaswijdtes. Daarbij geldt, hoe kleiner .

Het net over de vijver is een methode om reigers weg te houden die al een lange tijd wordt gebruikt. Zorg ervoor dat het net niet te hoog boven de vijver komt te hangen, dan kan een reiger er . Alles wat u moet weten over het vijvernet. In dit artikel komt u erachter waarom een vijvernet geen overbodige luxe is.


We geven u uitgebreid informatie over verschillende soorten vijvernetten , waar u een vijvernet op maat koopt en hoe u een vijvernet moet spannen. Bescherm het water en de vissen en planten in uw vijver met een vijvernet op maat. Vierkante mazen zijn makkelijker te spannen dan dropvormig mazen.


Onderhoud met vijverbescherming.

Vijvers met kostbare vissen dienen natuurlijk te allen tijde beschermd te worden tegen roofdieren, zoals reigers en katten. Deze zogenaamde vijverbescherming is leverbaar in vele soorten en maten, zoals het vijvernet dat boven het wateroppervlak gespannen wordt. Hertshoornolie, dit is een via apotheek of drogist te verkrijgen goedje dat vreselijk stinkt.


Olie op takken aanbrengen en die op doorgangroutes in de grond stekken. Katten en honden blijven uit de buurt. Je kan de reiger ook hinderen als hij naar de vijver stapt door draden rond de vijver te spannen. Doe dat op een hoogte van centimeter en je plaatst best twee draden na elkaar. Twee cirkels dus rond je vijver.


Zo kan hij de vijver niet inwandelen. Hou rekening bij het spannen van het net met de heersende winden die de bladeren naar je vijver voeren,zodanig dat de schuinaflopende zijde in de wind zit 10. Span het net aan met de waslijnen en niet door aan de mazen te trekken. Dovenetels kunnen ook nuttig zijn - recepten met dovenetel zoals soep van netels.


Mensen leggen uit esthetische overwegingen een vijver aan (dat is toch zo schoon!). Jammer van al de kosten en moeite, zeg ik. Men kan het ook anders bekijken. Zo kun je het snel op de vijver aanbrengen en weer weghalen als je zelf in de tuin zit.


Je kunt het net daarom op een frame spannen.

Dit werkt vooral goed bij kleinere vijvers. Reiger uit de vijver houden. Het beste systeem tegen reigers is het over de vijver spannen van een net. Wanneer je dit net op een frame spant, kun je . Deze video is geüpload vanaf een Android-telefoon.


Door het spannen van visdraad boven mijn vijver bescherm ik mijn vissen tegen reigers. Wat wel helpt, is schrikdraad spannen rond de vijver. Als een reiger hier tegenaan loopt is de kans groot dat hij niet meer terug komt. Ook het spannen van dikke doorzichtige nylondraden over de vijver en de aanvliegroute vanaf het dak, kan de reiger . In de handel vind je ook kant-en-klare reigernetten, die je bij afwezigheid over de vijver kan spannen.


Vaak zijn ze uitgerust met een belletje, zodat de reiger zijn contact met het net nooit meer zal vergeten en niet gauw zal terugkomen. Zoekt u een vijvernet zwart tegen bladeren of reigers ? Bij ons vijvernet te koop die u over de vijver kunt spannen ! Ik zelf span in de herfst als de meeste planten afgestorven zijn en de vissen goed zichtbaar zijn een net over de vijver , dat doe ik niet alleen voor de reiger maar werkt ook perfect tegen het . Een groot vijvernet gamma. Afdeknetten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten zodat er voor elke vijver wel een passend net is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts